Community building

Het zat er aan te komen. De 124 sociale huurwoningen woningen in de Rudolf Dieselbuurt in Amsterdam Oost, een naoorlogs laagbouwbuurtje bij mij om de hoek, moeten plaatsmaken voor een nieuwe, stedelijke community. Na het paasweekend liep ik door het buurtje waar inmiddels 12 leegstaande panden zijn gekraakt door ‘We Are Here’. De vluchtelingen, die al jarenlang door de stad zwerven, willen er een mooi dorp van maken, de zogenaamde We Are Here Village. Vrouwen en kinderen die binnenkort op straat staan zijn er welkom. ‘Want je hebt een heel dorp nodig om kinderen groot te brengen.’ Net als woningcorporatie Ymere willen ze hier een nieuwe community creëren. En snel: ze starten meteen met community building. De eerste buurt- en tuindag is morgen.

20180406_131615.jpgDSC_5901.jpgDSC_5899.jpg

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: