Startup Village

Heb je tijd? Laat je fiets staan, ga lopen en kijk om je heen! Het afgelopen jaar liep ik zo tegen veel verrassingen aan. Vaak kleine, maar soms ook grotere, zoals Amsterdam Startup Village in de luwte van Science Park Amsterdam. Een informele community van felgekleurde zeecontainers met werkplekken voor jonge ondernemers. Julius Taminiau Architects vergelijkt de containers met de garages waarin Apple, Google en Microsoft ooit startten. De containers van 2,4 x 6 meter, met per container ruimte voor vier werkplekken, staan speels naast en op elkaar. De ruimte ertussen is ingericht om informele ontmoetingen en kennisuitwisseling te stimuleren. Startup Village en naastgelegen Anna’s Tuin en Ruigte geven het steriele Science Park Park een onaangeharkt randje. Een omweg waard. Ook als je geen student of wetenschapper bent.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: