Deze mall floreert

Met meer dan 20 miljoen bezoekers per jaar trekt the Grove in LA meer bezoekers dan Disneyland. Het winkelcentrum uit 2002, met 58 winkels en restaurants in retrostijl, was in 2018 goed voor een omzet van $23.500 per m2. Daarmee was het Amerika’s een na best lopende winkelcentrum. Hier geen leegstand van 11%, maar een wachtlijst van drie jaar. Huurvrije periodes? Welnee, er wordt niets weggegeven. De ontwikkelaar ontvangt zelfs een percentage van de omzet. Een andere inkomstenbron is het gebruik van het winkelcentrum als set voor reclames, films en tv-producties. Het geheim van het succes is volgens Rick Caruso, de ontwikkelaar van the Grove, de toepassing van de aantrekkelijke kenmerken van straten in Charleston, Boston en New York waar mensen graag wandelen en verblijven. Zo ontstond een tijdloos winkelgebied waar veel oog is voor comfort en detail. Een plek waar mensen zich thuis en veilig voelen en graag komen. Bezoekers zouden hier, mede dankzij het ondersteunende activiteitenprogramma, gemiddeld 3 uur blijven. Het dubbele van de anderhalf uur die in de branche gebruikelijk is. En maar liefst 93% zou een aankoop doen. Een knappe formule, maar mij iets te Disney.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: