Van groen naar bruin?

Californië is na Florida de staat met de meeste golfbanen. Grofweg zo’n duizend zijn het er. En samen gebruiken zij gemiddeld evenveel water als 2,8 miljoen mensen, circa 7% van de bevolking van de staat. Terwijl inwoners van Californië een boete riskeren als ze water verspillen bij het wassen van hun auto, het schoonspuiten van hun stoep of het gebruik van een fontein, zetten ontwikkelaar de woestijnen van Californië en Arizona vol met knalgroene watervreters. Hoe lang kan dit nog doorgaan? Er gaan stemmen op de golfsport te verduurzamen. Bijvoorbeeld door de greenways te veranderen in brownways met rotsen en aarde. Wetende dat groen verkoopt, verwacht ik weinig enthousiasme bij ontwikkelaars.

waterverbruik groene golfbanen in woestijnstaten

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: