Insta-toerisme

Een maand geleden waren we een paar dagen in LA als onderdeel van een road trip. Met een tienerdochter was Melrose Avenue in West Hollywood een must. Deze straat trekt jonge instagramtoeristen uit de hele wereld. Ze staan in de rij voor hippe winkels, waarvan ze weer foto’s verspreiden op social media, en doen foto shoots voor de diverse kleurrijke muren. De grootste trekker is the Pink Wall van Paul Smith met jaarlijks meer dan 100.000 posts op social media. Een succesvol staaltje van social street branding. Wat goedkope marketing lijkt, is het niet. Paul Smith besteedt jaarlijks zo’n $60,000 dollar om de muur met een driemaandelijkse verfbeurt op kleur te houden en dagelijks handmatig te laten reinigen. Niet iedereen is blij met de muur. Zo verscheen in september de tekst Go Fuck Ur Selfie op de muur. Niet lang trouwens. Binnen 24 uur was de muur weer trademark roze.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: