De Knowledge Mile Swapt

Het Swapfiets, de deelfiets met Delftsblauwe voorband, is in opmars. Vooral langs de Knowledge Mile. Deze kennis-as tussen Amsterdam Amstel en het stadhuis, telt, naast onderwijsinstellingen en studentenwoningen, maar liefst 28 koffietentjes. Tijdens mijn fietsritten over de Kennis Kilometer begon ik deze zomer met tellen van Swapfietsen tussen het Studenthotel en speelparadijs Tunfun aan het Mr. Visserplein, waar de Knowledge Mile voor mij eindigt. In juli kwam ik tot 45, in september tot 90, rond de Kerst bereikte ik de 100 en in het nieuwe jaar zelfs 125. Ik ben gestopt met tellen. Het worden er teveel. Ook het vervagen van de kleur van de voorbanden maakt het tellen moeilijk. Voor de factcheckers: tel na 9:30 uur, want de Swapfietser is jong en niet zo matineus. In een interview zei een van de Delftse oprichters dat de oudste abonnee 83 was. Leuk! Hier in Amsterdam moet ik de eerste Swapfietser boven de 40 nog tegenkomen.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: