Fietsparkeerdiscipline

Al twee jaar lang verbaas ik me over de on-Amsterdams fietsvrije trottoirs rondom de gebouwen van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat. Amsterdammers, en niet alleen zij, parkeren hun fiets bij voorkeur binnen 5 meter van de deur van hun bestemming. Gevolg: fietschaos voor de ingangen van onderwijsinstellingen, supermarkten en appartementencomplexen. Niet bij de HvA. Met de start van het nieuwe studiejaar zijn de matrixborden weer uit de kast gehaald. Samen met een aantal fietscoaches, die het hele jaar actief zijn, verleiden zij studenten hun fiets te parkeren op de gewenste plekken. Foutgeparkeerde fietsen worden door de gemeente afgevoerd. Het lijkt te werken …

20180903_1401484

20180320_125921

 

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: