Friends appartement

Officieel een woning delen met een vriend, vriendin, familielid of collega? Het kan in een Friends-Appartement. Met deze ‘nieuwe’ woonvorm richten projectontwikkelaars en corporaties zich op het groeiend aantal eenpersoonshuishoudens op zoek naar betaalbare woonruimte in de stad. Bij een bezoek aan Friends Tower B’Mine, naast Eye in Amsterdam Noord, was ik verbaasd over de woningplattegronden. Zo grenzen slaapkamers aan elkaar, deel je de badkamer en moet je dus altijd over de gang van badkamer naar slaapkamer. Voor echte vrienden geen probleem, maar misschien minder geschikt voor collega’s die een woning willen of moeten delen. Ik zie in dit marktsegment goede kansen voor woningplattegronden die meer privacy en comfort bieden. Bijvoorbeeld met een entree in de woonkamer/keuken en slaapkamers, badkamers en kastruimte aan beide kanten van de woonkamer. De plattegrond hieronder zie je in veel Amerikaanse appartementencomplexen, en is, weten wij uit ervaring, ook heel praktisch voor kleine stadsgezinnen.

friends apartment plattegrond Lucera apartments

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: