Bingo bindt

In 2017 bezocht ik de Saffier, een ouderencomplex in de Utrechtse wijk Hoograven. Woningcorporatie Portaal en jongerenhuisvester Socius-Wonen veranderden dit complex in een woonvorm voor oud en jong. In de helft van de circa 330 woningen wonen inmiddels jongeren. Zij bemensen de ontvangstbalie, organiseren activiteiten, zoals een wekelijks tour de Saffier op hometrainers, en helpen mee in de moestuin.

De jongeren zorgen voor een frisse wind. Net als kunstenaars die hier zes weken mochten wonen in ruil voor een kunstproject met de bewoners. Een van hen maakte een muurschildering op het gebouw, een ander realiseerde met hulp van de bewoners kleurige patronen op de muren en deuren in het complex.

De oudere dames binnen vertellen mij trots dat zij shawls breien voor Granny’s Finest. Niet zomaar shawls, maar hele luxe, die voor meer dan 60 euro over de toonbank gaan. We kijken naar de jongeren die overleggen op het terras. De ontvangstbalie is de plek waar oud en jong elkaar terloops ontmoeten en contacten ontstaan.

Tijdens mijn bezoek stond de keuken nog leeg. De ouderen vonden het jammer dat er niet meer wordt gekookt. Vind maar eens een ondernemer die betaalbare maaltijden kan aanbieden die aantrekkelijk zijn voor oud én jong. Voor een prak met vette jus en een bal gehakt komen de jongeren namelijk niet naar beneden. Voor een gezamenlijk Bingo-avondje gek genoeg wel.

DSC_5190

DSC_5168

 

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: